Rețetă de mere coapte cu scorțișoară și nucă, un preparat perfect pentru zilele de iarnă. Iată cum se pregătește acest desert și cât timp se ține la cuptor.
Postul Crăciunului se va încheia pe 24 decembrie, iar în această perioadă se pot consuma preparate care nu conțin lactate, carne sau ouă. Însă, cine dorește să savureze un desert parfumat, perfect pentru sezonul rece, poate să se îndrepte către o rețetă de mere coapte cu scorțișoară și nucă. Desigur, rețeta poate să fie adaptată în funcție de preferințele fiecăruia.
Cum se pregătește această rețetă de mere coapte cu scorțișoară și nucă. Înainte de a introduce tava cu mere în cuptor se recomandă reîncălzirea lui la 190 de grade Celsius. Merele trebuie să fie spălate și uscate, apoi se va îndepărta cotorul. Zahărul brun, stafidele (opțional), scorțișoara și nucile se adaugă într-un castron și se amestecă.
Apoi, merele curățate se pun într-o tavă acoperită cu foaie de copt și fiecare fruct se va umple cu amestecul pregătit înainte. Deasupra fiecărei umpluturi se va pune câte un punct de unt. În fundul vasului de copt se toarnă apa clocotită (3/4 cană cu apă) și apoi se va coace între 30 și 45 de minute, la 190 de grade Celsius, arată Libertatea.
Rețete de chifteluțe de post, delicioase și sățioase. Preparare rapidă din câteva ingrediente
Rețeta de plăcintă cu cremă de ceai. Un deliciu rafinat din câteva ingrediente
Sursă foto: Envato (caracter ilustrativ)